Find a Doctor
 
Τι να αναμένετε
FDA approved

Τι να αναμένετε


01: Είναι κατάλληλο για μένα το AspireAssist;

Θα πρέπει να αποφασίσετε μαζί με τον ιατρό σας αν το AspireAssist είναι η κατάλληλη επιλογή για σας, με βάση τη γενικότερη κατάσταση της υγείας σας, τον τρόπο ζωής, τους στόχους απώλειας βάρους και άλλους παράγοντες. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για απώλεια βάρους, να θυμάστε ότι οποιαδήποτε μέθοδος απώλειας βάρους απαιτεί δέσμευση και σκληρή δουλειά. Παρακάτω παρατίθενται κάποια θέματα που πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά προτού επιλέξετε το AspireAssist.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΗΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΣΑΣ

Η διατροφική συμπεριφορά συσχετίζεται με συναισθηματικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες ενεργοποίησης. Για να επιτύχετε τις δυνατότητές σας στο έπακρο με αυτή τη θεραπεία, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτά τα θέματα. Για να πραγματοποιήσετε αυτή την αλλαγή, παρέχονται διάφοροι πόροι υποστήριξης, που συμπεριλαμβάνουν ατομική συμβουλευτική για τον τρόπο ζωής ή/και ομάδες υποστήριξης ασθενών, καθώς και ένα ηλεκτρονικό φόρουμ κοινότητας. Πρέπει να είστε ενεργοί συμμέτοχοι σε κάποιες ή όλες αυτές τις δραστηριότητες και να είστε διατεθειμένοι να συνεργαστείτε με την κλινική σας ή άλλους ασθενείς στη διάρκεια αυτής της μεταμόρφωσης. Στη διάρκεια του χρόνου, τα πιο επιτυχημένα άτομα που χρησιμοποιούν το AspireAssist μαθαίνουν να επιλέγουν πιο υγιεινές τροφές, να μειώνουν το μέγεθος των μερίδων και να ενσωματώνουν στη ζωή τους την τακτική φυσική δραστηριότητα καθώς αρχίζουν να χάνουν βάρος. Τα σνακ και τα ποτά μεγάλης θερμικής αξίας, όπως η μπύρα ή τα αναψυκτικά, συχνά δεν αναρροφώνται. Συνεπώς, θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη αυτών των ειδών σε υγιές επίπεδο και να επιλέγετε εναλλακτικές λύσεις χαμηλής θερμιδικής αξίας.

Η ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΟΝΟ

Όταν αποκτήσετε πείρα στην αναρρόφηση και την καλή μάσηση, η αναρρόφηση ενός γεύματος θα διαρκεί 5-10 λεπτά. Όμως, στην αρχή, η αναρρόφηση κάθε γεύματος μπορεί να απαιτεί περισσότερο χρόνο. Προτού αποκτήσετε το AspireAssist, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας την τακτική αναρρόφηση μετά από κάθε γεύμα. Μελετήστε το πρόγραμμά σας στη δουλειά, το σπίτι, τα σαββατοκύριακα και όταν είστε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Παρόλο που η περιστασιακή παράλειψη μιας αναρρόφησης δεν έχει επιπτώσεις, οι πιο επιτυχημένοι ασθενείς κάνουν αναρρόφηση τρεις φορές την ημέρα, σχεδόν κάθε μέρα.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣΑΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Τα μεγάλα κομμάτια τροφής δεν θα χωρούν να περάσουν μέσω του σωλήνα. Έτσι, για να κάνετε αποτελεσματική αναρρόφηση, θα πρέπει να μάθετε να μασάτε πλήρως κάθε μπουκιά. Αυτό μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά η αλλαγή του τρόπου που μασάτε (ή οποιαδήποτε συνήθεια μιας ζωής) αποτελεί πρόκληση και χρειάζεται χρόνος για την εκμάθησή της. Η καλή μάσηση σημαίνει ότι θα απαιτείται περισσότερος χρόνος για να καταναλώσετε τα γεύματα, αλλά θα σας βοηθήσει να προσέχετε περισσότερο όταν τρώτε. Οι επιτυχημένοι ασθενείς του AspireAssist αναφέρουν ότι η καλή μάσηση τους βοηθά να μειώσουν το μέγεθος των μερίδων και να σταματούν να τρώνε όταν χορτάσουν.

ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ

Είναι σημαντικό να συμμετέχουν τα μέλη της οικογένειας και τα πιο κοντινά σας άτομα. Θα χρειαστείτε την υποστήριξη των ατόμων γύρω σας σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας αλλαγής. Τα άτομα αυτά έχουν μεγάλη επιρροή στη συμπεριφορά σας σε σχέση με την υγεία σας, όπως να υποστηρίζουν τις προσπάθειές σας για να γίνετε πιο δραστήριοι και να τρώτε πιο υγιεινά, αλλά και να αφιερώνετε χρόνο στην αναρρόφηση από τις συνήθεις δραστηριότητές σας.

ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΝΑΡΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η ανάρρωση από τη διαδικασία είναι γενικά πιο γρήγορη από ότι στην περίπτωση των παρεμβατικών βαριατρικών διαδικασιών. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στο σπίτι την ίδια μέρα, αλλά κάποιοι παρουσιάζουν σημαντικό πόνο για 2-3 ημέρες. Ο πόνος αυτός αντιμετωπίζεται γενικά με φάρμακα, αλλά μπορεί να χρειαστεί να πάρετε μια-δυο μέρες άδεια από τη δουλειά σας ή από άλλες ευθύνες για να επουλωθεί το τραύμα.

ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΟ

Ο ιατρός σας θα σας ζητήσει να επισκέπτεστε το ιατρείο κάθε έναν ή δύο μήνες τον πρώτο χρόνο (και λιγότερο συχνά στη συνέχεια) για να παρακολουθεί την πρόοδό σας, να ελέγχει τα επίπεδα ηλεκτρολυτών και τα επίπεδα άλλων στοιχείων του αίματος, και να διασφαλίζει ότι είναι υγιές το σημείο της θύρας Skin-Port. Αν το εργασιακό ή οικογενειακό σας πρόγραμμα είναι βεβαρυμένο ή αν μένετε μακριά από το ιατρείο, σκεφτείτε αν μπορείτε να δεσμευτείτε για το βαθμό φροντίδας που απαιτείται σε αυτήν τη θεραπεία.

 

02: Φυσιολογικός, υγιεινός τρόπος ζωής

Η απώλεια βάρους δεν θα πρέπει να αφαιρεί από τη ζωή τη διασκέδαση, τα περιστασιακά γεύματα έξω με φίλους, ένα ποτήρι κρασί με το δείπνο ή ένα σπιτικό γεύμα με την οικογένεια. Με το AspireAssist, δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί σχετικά με τι και πότε μπορείτε να τρώτε και να πίνετε, αλλά η μετριοπάθεια είναι σημαντική. Καθώς θα αρχίσετε να χάνετε βάρος, θα μάθετε σταδιακά πώς να κάνετε υγιεινές επιλογές που θα αντιστοιχούν στο πιο αδύνατο, υγιές σώμα σας.

Το AspireAssist είναι μια χείρα βοηθείας στο ταξίδι της απώλειας βάρους, αλλά πρέπει να δεσμευτείτε για να πετύχετε αυτή τη μεταμόρφωση! Με το AspireAssist, το κλειδί της επιτυχίας σας θα είναι η τακτική αναρρόφηση μετά από τα περισσότερα κύρια γεύματα. Στους περισσότερους επιτυχημένους ασθενείς, αυτό γίνεται μέρος της τακτικής ρουτίνας τους, όπως το βούρτσισμα των δοντιών. Θα πρέπει επίσης να μάθετε να μασάτε προσεκτικά την τροφή σας και να πίνετε άφθονο νερό για να διασφαλίζετε ότι θα αναρροφηθούν εύκολα οι τροφές.

Οι ασθενείς θα μάθουν επίσης πιο υγιεινές συμπεριφορές μέσω του προγράμματος τροποποίησης του τρόπου ζωής. Για πολλούς ασθενείς, η πρώιμη επιτυχία στην απώλεια βάρους, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα τροποποίησης του τρόπου ζωής, τους ενθαρρύνει να υιοθετήσουν, με την πάροδο του χρόνου, πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Επιπλέον, το AspireAssist μπορεί να μειώσει το στρες και το άγχος σε σχέση με το φαγητό, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο σε αυξημένο αίσθημα αυτοπεποίθησης σε ό,τι αφορά τις τροφές και το υγιεινό φαγητό.

03: Τι να περιμένετε μετά τη διαδικασία

Η πορεία της απώλειας βάρους με το AspireAssist είναι διαφορετική για τον καθένα. Αυτή η ενότητα θα σας δώσει μια γενική ιδέα σχετικά με αυτά που μπορείτε να αναμένετε με τη θεραπεία αυτή κατά τις πρώτες ημέρες, εβδομάδες, μήνες και μετά.

ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ (ΠΡΩΤΕΣ 1 ΕΩΣ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

Έχετε μόλις ξεκινήσει ένα ταξίδι που θα αλλάξει θετικά τη ζωή σας και σίγουρα ανυπομονείτε να ξεκινήσετε! Όμως, πρώτα πρέπει να αφήσετε τον οργανισμό σας να επουλώσει την πληγή. Κατά την επόμενη μία ή δύο εβδομάδες, το στόμιο ή η διαδρομή που δημιουργήθηκε, στην οποία τοποθετείται ο σωλήνας, πρέπει να αποκατασταθεί γύρω από το σωλήνα, όπως επουλώνεται το δέρμα σας γύρω από το αυτί που μόλις έχει τρυπηθεί. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν σπίτι τους μέσα σε μία ή δύο ώρες μετά από τη διαδικασία. Ο ιατρός σας θα συνταγογραφήσει παυσίπονα και αντιβιοτικά για να πάρετε στο σπίτι. Μπορεί να έχετε λίγο πόνο ή δυσφορία τις πρώτες ημέρες, αλλά τα φάρμακα θα βοηθήσουν. Συνήθως, οι ασθενείς μπορούν να αρχίσουν να κάνουν ντους δύο ημέρες μετά τη διαδικασία, αλλά ο ιατρός σας θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες βάσει της κατάστασης της υγείας και της προόδου σας. Επίσης, θα σας δοθούν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο που μπορείτε να φροντίζετε το σημείο του στομίου.

ΣΤΑΔΙΟ ΕΠΟΥΛΩΣΗΣ (ΗΜΕΡΑ 3 ΕΩΣ 10)

Η ομάδα υγειονομικής περίθαλψης θα εξακολουθήσει να σας παρακολουθεί για να διασφαλίζεται ότι έχετε κατάλληλη επούλωση. Γενικά, οι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους και τις συνήθεις δραστηριότητές τους μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά είναι πιθανόν να παρουσιάσετε κάποια δυσφορία στην κοιλιά κατά τη διάρκεια του σταδίου επούλωσης. Παρόλο που θα έχετε επιστρέψει στην καθημερινότητά σας, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι φροντίζετε το σημείο του στομίου και ότι παίρνετε τυχόν φάρμακα που σας έχουν συνταγογραφηθεί. Μέχρι το τέλος αυτού του σταδίου, το σημείο στομίου θα πρέπει να έχει επουλωθεί και θα μπορείτε να κάνετε μπάνιο, να κολυμπάτε και να ασκείστε πλήρως.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ SKIN-PORT (ΗΜΕΡΑ 10-14)

Μετά από 10 έως 14 ημέρες, θα επισκεφτείτε το ιατρείο για να συνδεθεί η θύρα Skin-Port στο σωλήνα A-Tube, στην επιφάνεια του δέρματός σας. Αυτό διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και είναι απόλυτα ανώδυνο. Μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το AspireAssist αμέσως μετά από αυτή τη σύνδεση. Η ομάδα υγειονομικής περίθαλψης θα σας δείξει πώς να χρησιμοποιείτε με επιτυχία το AspireAssist, καθώς και πότε και πώς να κάνετε αποτελεσματική αναρρόφηση. Αυτή είναι η ιδανική περίοδος για να αρχίσετε το Πρόγραμμα τροποποίησης του τρόπου ζωής και να αρχίσετε να κάνετε σταδιακές αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες και τις συνήθειες άσκησης.

Μετά από αυτό το ραντεβού, θα πάρετε μαζί σας στο σπίτι τον βασικό εξοπλισμό του AspireAssist. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει: 1) το Companion, μια μικρή συσκευή (σε μέγεθος παλάμης) που βοηθά την αποστράγγιση της τροφής από το στομάχι σας, 2) σχετικά παρελκόμενα, και 3) μια μικρή θήκη μεταφοράς για τη φύλαξη της συσκευής. Η θήκη μεταφοράς είναι μικρή και διακριτική ώστε να μπορεί να μεταφέρεται σε μια τσάντα ή χαρτοφύλακα. Θα πρέπει να παίρνετε πάντα μαζί σας τη θήκη μεταφοράς για να διασφαλίζετε ότι είστε έτοιμοι να κάνετε αναρρόφηση οποιαδήποτε στιγμή καταναλώσετε ένα γεύμα.  

04: Τι να περιμένετε τον πρώτο χρόνο

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ASPIREASSIST (ΜΗΝΑΣ 1)

Κατά τον πρώτο μήνα, πολλοί ασθενείς παρατηρούν πολύ γρήγορη απώλεια βάρους! Η στοχευόμενη απώλεια βάρους είναι περίπου 0,5 έως 1 κιλό (1 έως 2 λίβρες) την εβδομάδα, αλλά η απώλεια βάρους είναι πιθανόν να είναι ακόμα πιο γρήγορη τις πρώτες εβδομάδες. Η πορεία του κάθε ατόμου θα είναι πολύ διαφορετική και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να συνηθίσετε τη συσκευή. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα αρχίσετε να μαθαίνετε πώς να την προσαρμόσετε στην καθημερινότητά σας και πώς να εξοικειωθείτε με τη χρήση του AspireAssist. Μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα, οι ασθενείς αισθάνονται πιο ενεργητικοί και ότι έχουν ήδη αναλάβει τον έλεγχο της υγείας τους. Επίσης, μπορεί και τα ρούχα σας να είναι πιο ευρύχωρα!

Επιπλέον, ο ιατρός θα σας παρακολουθεί στενά για να διασφαλίζει ότι χάνετε επιτυχώς βάρος με υγιεινό τρόπο. Οι περισσότεροι ασθενείς θα κάνουν μια επίσκεψη παρακολούθησης στον ιατρό τους λίγες εβδομάδες αφού αρχίσουν να χρησιμοποιούν το AspireAssist. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, ο ιατρός σας μπορεί επίσης να μικρύνει το σωλήνα σας, προσαρμόζοντάς τον σε τυχόν απώλεια βάρους γύρω από το σημείο του σωλήνα.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, μπορείτε επίσης να συμμετέχετε σε μια ομάδα υποστήριξης με άλλους ασθενείς που χρησιμοποιούν το AspireAssist. Οι ομάδες αυτές είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσετε το κίνητρό σας, να μάθετε ο ένας από τον άλλο και να παραμείνετε πιστοί στην πορεία σας!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ (ΜΗΝΑΣ 2 – 6)

Η γρήγορη απώλεια βάρους θα συνεχιστεί αν κάνετε τακτικά αναρρόφηση! Μέχρι τώρα, θα πρέπει να κάνετε την αναρρόφηση πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Θα έχετε καθιερώσει μια ρουτίνα που ενσωματώνεται όπου και όπως ταιριάζει η αναρρόφηση στη μέρα σας. Τώρα είναι η περίοδος που θα εστιάσετε στην αναρρόφηση μετά από κάθε γεύμα, 2-3 φορές την ημέρα περίπου. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί η τακτική παρακολούθησή σας από την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης. Οι ασθενείς επισκέπτονται, γενικά, το ιατρείο περίπου μία φορά το μήνα για έλεγχο. Αυτές οι επισκέψεις μπορεί να περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος για να διασφαλίζεται ότι τα επίπεδα ηλεκτρολυτών και αίματος βρίσκονται σε υγιές εύρος και ότι θα μικραίνει το μήκος του σωλήνα A-Tube όταν χρειάζεται.

Μέχρι το τέλος του εξαμήνου, οι ασθενείς που κάνουν τακτικά αναρρόφηση χάνουν περίπου 40% του παραπανίσιου βάρους τους. Με αυτές τις δραματικές αλλαγές στο βάρος, πολλοί ασθενείς αρχίζουν να κάνουν θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους. Μέσω του προγράμματος τροποποίησης του τρόπου ζωής, θα μάθετε να κάνετε καλύτερες επιλογές τροφών και θα αυξήσετε σταδιακά τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας. Στη διάρκεια αυτών των λίγων μηνών, είναι πιθανόν να χρειάζεστε ρούχα μικρότερα κατά ένα ή δύο μεγέθη. Ανταμείψτε τον εαυτό σας για τη σκληρή δουλειά και αγοράστε καινούργια ρούχα!

ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ (ΜΗΝΕΣ 6 – 12)

Για πολλούς ασθενείς, η απώλεια βάρους συνεχίζεται με πιο αργό ρυθμό μετά τους 6 μήνες. Με το μειωμένο βάρος σώματος, θα πρέπει να μειώσετε τον αριθμό θερμίδων που απορροφώνται από τον οργανισμό σας για να εξακολουθήσετε να χάνετε βάρος. Τώρα, η τακτική αναρρόφηση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Η περίοδος αυτή είναι εξαιρετική για να εστιάσετε στις αλλαγές του τρόπου ζωής προς μια πιο υγιή, ισορροπημένη ζωή. Η άσκηση θα είναι ευκολότερη από ποτέ με πιο αδύνατο σώμα, και η συμβουλευτική του τρόπου ζωής θα σας θωρακίσει με πολλά εργαλεία για να αναπτύξετε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Παρόλο που ο ιατρός σας θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πρόοδό σας, οι επισκέψεις στο ιατρείο γίνονται συνήθως λιγότερο συχνές μετά τους έξι μήνες. Η μείωση του μήκους της θύρας Skin-Port θα είναι πλέον επίσης λιγότερο συχνή. Πολλοί ασθενείς επιτυγχάνουν το στόχο απώλειας βάρους μέχρι το τέλος του πρώτου χρόνου συνεχίζοντας την τακτική αναρρόφηση και πραγματοποιώντας σταδιακές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους.

05: Διατήρηση της απώλειας βάρους

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΑΣ (ΈΤΟΣ 1 ΚΑΙ ΜΕΤΑ)

Όταν επιτύχετε το στοχευόμενο βάρος σας, πρέπει να παραμείνετε εστιασμένοι στη διατήρηση της απώλειας βάρους! Μετά από ένα χρόνο, πολλοί ασθενείς διαπιστώνουν ότι τρώνε πιο υγιεινά από ποτέ• τρώνε μικρότερες μερίδες, ενσωματώνουν υγιεινές, θρεπτικές τροφές στο διαιτολόγιό τους και περιορίζουν τα σνακ. Με αυτές τις νέες διατροφικές συνήθειες, πολλοί ασθενείς μπορούν να διατηρήσουν την απώλεια βάρους τους με λιγότερο συχνές αναρροφήσεις, δηλαδή μία φορά την ημέρα ή λιγότερο. Άλλοι ασθενείς αρχίζουν να παίρνουν βάρος αν μειώσουν τη συχνότητα αναρροφήσεων. Θα συνεργαστείτε με την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης για να προσδιορίσετε αυτό που λειτουργεί καλύτερα στη δική σας περίπτωση.

Παρόλο που οι επισκέψεις στον ιατρό θα μειωθούν μετά τον πρώτο χρόνο, η ομάδα υγειονομικής περίθαλψης θα εξακολουθεί να παρακολουθεί περιοδικά την πρόοδό σας. Αν έχετε μια ομάδα υποστήριξης ασθενών, η διατήρηση της επαφής με την ομάδα μετά από έναν χρόνο θα είναι σημαντική για να διατηρήσετε το κίνητρό σας και την απώλεια βάρους μακροπρόθεσμα.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ASPIREASSIST

Κάποιοι ασθενείς μπορεί να θελήσουν να αφαιρέσουν το AspireAssist όταν φθάσουν στο στόχο της απώλειας βάρους. Εάν έχετε κάνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, αυτό μπορεί να είναι εφικτό χωρίς να πάρετε πάλι βάρος. Συνιστάται σε όλους τους ασθενείς να σταματήσουν την αναρρόφηση για τρεις μήνες τουλάχιστον προτού αφαιρέσουν το AspireAssist, για να προσδιοριστεί εάν μπορούν να διατηρήσουν την απώλεια βάρους χωρίς αυτό. Πολλοί ασθενείς επιλέγουν τη διατήρηση του AspireAssist για να διασφαλίσουν ότι θα διατηρήσουν την απώλεια βάρους.

06: Συχνές ερωτήσεις

P: Os pacientes comem mais para compensar as calorias aspiradas?

Não há evidências nos nossos ensaios clínicos de pacientes que usem o dispositivo como desculpa para comer mais ou que comam mais para compensar as calorias aspiradas. Com efeito, os dados clínicos indicam que os pacientes demonstram um melhor autocontrolo, menor desinibição e nenhuma tendência para comer em excesso. Estes resultados sugerem que muitos obesos consomem calorias em excesso devido a influências ambientais (stress, actividades sociais, desejo de provar alimentos específicos, etc.), ao invés de um sinal do seu corpo para consumir uma determinada quantidade de calorias por dia.

P: O AspireAssist é permanente?

É ministrada em conjunto com o AspireAssist uma terapia para um estilo de vida saudável para que os pacientes aprendam gradualmente a comer de forma saudável e a exercitar-se enquanto perdem peso. No caso dos pacientes que sejam bem-sucedidos na modificação do seu estilo de vida, o tubo poderá ser removido sem recuperação do peso perdido. Os nossos ensaios demonstram que a maioria dos pacientes que inicia esta terapia decide continuar para garantir a manutenção do peso atingido. Porém, caso o AspireAssist seja necessário para manter a perda de peso, é provável que o peso perdido regresse ao terminar a terapia.

P: Os pacientes obtêm nutrientes suficientes ao usar o AspireAssist?

A aspiração remove apenas um terço da refeição ingerida e a remoção de alimentos é uniforme. Oferece, efectivamente, um “controlo das porções” sem privações, portanto, é semelhante a seguir uma dieta de restrição calórica. Além disso, os pacientes são atentamente monitorizados para detectar algum desequilíbrio de electrólitos ou nutrientes e para garantir que a perda de peso decorre a um ritmo saudável.

P: Porque é que o sistema remove apenas 30% das calorias?

Após uma aspiração “completa” (quando o alimento deixa de escoar), cerca de 70% das calorias ainda se encontram no estômago e nos intestinos. Isto acontece por vários motivos: 1) alguns alimentos já passaram para o intestino delgado para absorção; 2) o tubo encontra-se na sua maioria na parte superior do estômago, portanto os alimentos no fundo do estômago não são aspirados; e 3) alguns alimentos não cabem no tubo. Os nossos estudos mostram que os pacientes que tentam esvaziar completamente uma refeição removem apenas 30% das calorias, em média.

P: As infecções representam um problema?

Nos ensaios clínicos, não observámos infecções relevantes, mas detectámos pequenas infecções ocasionais, que foram resolvidas mediante um tratamento conservador. Tal como acontece com os tubos PEG, o corpo “cicatriza” em redor do tubo implantado, reduzindo a susceptibilidade a infecções. Os pacientes são instruídos a inspeccionar regularmente o local em busca de vermelhidão e inflamação, e contactar imediatamente o médico caso detectem alguma alteração.

P: De que forma é o procedimento diferente da bulimia?

A bulimia é uma doença psicológica caracterizada por um consumo excessivo e descontrolado de alimentos seguido de uma purga. A bulimia não é supervisionada por médicos, enquanto o AspireAssist é utilizado sob o controlo de médicos e com monitorização exaustiva dos electrólitos e metabólitos. O AspireAssist não provoca bulimia. Uma aspiração bem-sucedida requer mastigação exaustiva e consumo mais lento dos alimentos, o que é o oposto de um episódio de ingestão excessiva e descontrolada. Um dos principais perigos da bulimia é o dano causado aos dentes e ao esófago devido aos ácidos estomacais. O AspireAssist não representa qualquer risco.

Além disso, a prevalência da obesidade entre as pessoas bulímicas é baixa. Os pacientes que pretendam iniciar a terapia com o AspireAssist serão submetidos a exames para despiste de bulimia e outras perturbações psicológicas para garantir que podem submeter-se à terapia.

P: Os pacientes podem realizar actividades normais com o AspireAssist, como tomar banho ou nadar?

Sim, uma vez cicatrizado o corpo em redor do tubo, as pessoas podem nadar, fazer exercício ou outras actividades que façam parte da sua vida normal com o AspireAssist!

P: Quando será o AspireAssist disponibilizado?

O AspireAssist recebeu a aprovação da marcação CE para venda na Europa em Dezembro de 2011 e encontra-se actualmente disponível, com algumas limitações, na Europa e noutras regiões seleccionadas. O AspireAssist encontra-se actualmente em investigação nos EUA, não sendo ainda comercializável no país. Embora esperemos obter a aprovação da FDA no futuro, não sabemos quando poderemos comercializar o dispositivo nos EUA.

07: Ιστορίες επιτυχίας

Δείτε τι λένε οι χρήστες του AspireAssist για την πορεία απώλειας βάρους τους και πώς άγγιξαν την επιτυχία με το AspireAssist!